میزان تقاضای رنگ در جهان

مدیر چهارشنبه 1400/11/20
میزان تقاضای رنگ در جهان

قاره آسیا بیش از 70 درصد از میزان رشد کلی در زمینه حجم تولید را بر عهده دارد. سهم قاره آسیا از کل بازار مصرف جهانی در حال حاضر 40 درصد است که انتظار می‌ رود تا سال 2030 به‌ بیش از 50 درصد افزایش یابد (یعنی 40 درصد از 27 میلیارد لیتر حجم پوشش‌ ها در جهان در این منطقه به‌ مصرف می‌رسد. توجه کنید که بابت مقایسه، وزن پوشش‌ های پودری به‌ حجم تبدیل می‌شود. در این مورد، هر کیلوگرم پوشش پودری معادل 5/1 لیتر محاسبه گردیده است). به‌دلیل رشد سریع بازار آسیا خصوصاً چین و هند، بسیاری از شرکت‌ های بزرگ اروپایی و آمریکایی، تلاش می‌ کنند تا ساخت پوشش‌ های جدید و احداث کارخانجات تولید مواد اولیه، در این منطقه انجام گیرد (هم‌ اکنون 20 شرکت بزرگ بین‌المللی مواد پوششی در چین، واحدهای تولیدی احداث کرده و به‌ مشارکت پرداخته‌ اند). تولید رنگ و پوشش در کشور چین در سال 2012 بیش از 12 میلیون تن بوده است که نسبت‌ به سال قبل تا 8/11 درصد رشد را نشان می‌دهد. در سال 2012 کل مجموع درخواست برای رنگ در کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، معادل 36 درصد حجم درخواست جهانی بوده است. در سال‌های 1993 تا 2003 تقاضا برای رنگ در سطح جهان بیشتر از سوی کشورهای رشد یافته صنعتی بود به‌ طوری که این کشورها تقریباً یک سوم مصرف جهان را به‌ خود اختصاص داده بودند؛ در صورتی‌ که از سال 2003 تاکنون، بیشترین افزایش مصرف در کشورهای در حال توسعه (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) که دارای رشد اقتصادی قابل توجه در مقایسه با کشور های صنعتی پیشرفته می‌باشند، ثبت گردیده است.



تقاضا برای رنگ‌ های ساختمانی در کشورهای توسعه یافته در وضعیت فعلی، عمدتاً به رنگ‌ های تعمیراتی یا برای تجدید رنگ‌ آمیزی و پوشش‌ هایی که در ارتباط با مدرن سازی ساختمان‌ ها مصرف می‌شود، است؛ این در حالی است که در کشورهای روبه رشد، پروژه‌ های ساختمان‌ سازی و در نتیجه مصرف رنگ، به‌ طور قابل توجه‌ ای در حال افزایش است. در مقیاس جهانی، سرعت رشد تولید ناخالص داخلی و تقاضا برای رنگ و پوشش تقریباً یکسان است. البته این الگو برای اقتصاد های بالغ و نو ظهور کمی متفاوت است؛ مثلاً در اقتصاد های بالغ (نظیر آلمان) عواملی نظیر کاهش ضایعات پوشش، اصلاح و بهبود جنبه‌ های اقتصادی پوشش‌های سطح و استفاده از فرآیندهایی که نیاز به پوشش‌ دهی را کمتر می‌ کنند، موجب گردیده است حجم مصرف پوشش‌ها به‌ تدریج کاهش یابد (با توجه به قوانین سخت‌ گیرانه زیست محیطی در کشور های پیشرفته، فناوری‌ های نوین باعث کاهش مصرف ضخامت قشر رنگ اعمال شده و هم چنین دوام طولانی‌ تر رنگ‌ها، شده است).



به‌ طور کلی، با اجرای قوانین زیست محیطی و توسعه فناوری‌های تجدید پذیر و استفاده از ترکیبات پر جامدتر با کارایی نهایی بالاتر، میزان حجم مصرف رنگ، کاهش می‌یابد. در آلمان، تقریباً 25 هزار نفر در 250 شرکت تولیدی رنگ و رزین مشغول به‌ فعالیت هستند. فروش سالانه کل صنعت رنگ و پوشش آلمان حدود 7 میلیارد یورو است. در سال 2012، 30 درصد کل فروش پوشش‌ ها در آلمان، رنگ‌ های صنعتی، 16 درصد رنگ های نمای بیرونی ساختمان، 12 درصد رنگ‌ های کارخانه‌ ای خودرو و 10 درصد رنگ‌ های داخلی ساختمان گزارش شده است. میزان تقاضای پوشش‌ ها، متاثر از عوامل متعدد اقتصادی است. به عنوان مثال، میزان درخواست پوشش‌ های تزئینی تحت تاثیر حجم ساختمان‌ سازی و عوامل کلی موثر بر آن است. میزان تقاضا برای پوشش‌ های صنعتی در درجه اول، تابع حجم تولیدات کارخانه‌ای نظیر خودروسازها، وسایل خانگی، بسته‌ بندی و غیره است. ارزش بازار رنگ و پوشش آمریکا مطابق پیش‌بینی موسسه Freedonia در سال 2015 به‌ بیش از 26 میلیارد دلار می‌ رسد و میزان ارزش پوشش‌ های ساختمانی تقریباً دو برابر پوشش‌ های صنعتی خواهد بود و رشد پوشش‌ های ساختمانی طی سال‌های 2010 الی 2015 به‌ طور میانگین، سالانه 8/10 درصد بوده است. هنوز هم پوشش‌ های ساختمانی مورد استفاده در داخل بنا نسبت به پوشش‌ های بیرون بنا، کاربرد گسترده ‎‌تری دارند و از آن‌ جایی که زمینه‌ های رشد داخل بنا به‌ مراتب بیشتر از خارج بناست، لذا انتظار رشد بیشتری برای آن می‌رود. بالا رفتن کارایی پوشش‌ها، افزایش میزان پوشانندگی در واحد حجم و ورود مواد جدید ساختمانی، مواردی هستند که توسعه و کاربرد پوشش‌ های ساختمانی بیرون بنا را تحت‌ الشعاع قرار داده‌اند. مثلاً مواد ساختمانی وینیلی که به‌ تدریج جایگزین سیمان تقویت شده با الیاف می‌ شوند نیازی به‌ رنگ کردن ندارند. به هر نسبت که سیمان تقویت شده بیشتر استفاده شود، به‌ همان نسبت پوشش بیشتری مصرف خواهد شد. هم چنین با وجود حجم تولیدات وسایل نقلیه افزایش یافته (طی سال‌های 2010 الی 2015) این صنعت به‌ سوی تولید وسایل نقلیه کم‌ مصرف‌ تر پیش می‌رود که حاصل آن، وسایل نقلیه سبک و کوچک‌ تر است. به این ترتیب با وجودی که تعداد وسایل نقلیه‌ ای که قرار است پوشش داده شود، فزونی می‌یابد اما میزان پوشش به‌ کار رفته برای پوشش‌ دهی هر خودرو، کم تر خواهد شد.



در سال 2013، دوازده شرکت بزرگ تولید کننده رنگ و پوشش، 46 درصد از سهم بازار جهانی را به خود اختصاص داده بودند. بر اساس تحقیقات نشریه آمریکایی Coating World، لیست 87 شرکت بزرگ جهانی با فروش رنگ و پوشش بالای 100 میلیون دلار در سال 2014 معرفی گردیدند. نکته جالب توجه این که، کشور های پیشرفته در زمینه صنعت رنگ و پوشش نظیر: هلند، سوئد و نروژ تنها 1 شرکت در این لیست دارند که نشان می‌دهد در این کشورها، ادغام کارخانجات برای بزرگ‌ سازی و برند سازی صورت گرفته است. متاسفانه در این لیست، هیچ شرکتی از کشورمان قرار ندارد. تعدد تولید کنندگان در ایران باعث گردیده که هیچ شرکت ایرانی در اشل جهانی مطرح نباشد. پیش‌بینی می‌شود در سال 2030 میلادی ارزش کل بازار به 134 میلیارد یورو افزایش یابد.

شرکت صنایع شیمیایی و رنگسازی پاک طیف نگار که با برند پاک لاک شناخته می‌شود پیشینه‌ای بیش از ۴۰ سال اشتغال در زمینه‌‌ی رنگ و مواد شیمیایی داشته و فعالیت خود را در زمینه‌ی تولید، از سال ۱۳۷۲ آغاز نموده و رفته رفته حوزه‌ی فعالیت خود را در تولید رنگ و مواد شیمیایی گسترش داده است.

دفتر مرکــزی : تهـــران، خیابان شریعتی، بالاتر از پل رومی، کوچه سینا، شماره ۱۷۲۹ ، واحــــد۸

کارخانه : تهـــران، شهرک صنعتی اشتهارد، دکتر حسابی غربی، نرگس ۲، نسترن۱، نرگس ۵، شماره۳۷۸۲

۰۲۱-۲۲۲۳۸۹۰۵-۶

info@paklac.com

تمامی حقوق این وب‌سایت نزد شرکت رنگسازی پاک لاکمحفوظ می‌باشد